Snart i mål.

Nu ikväll fick jag, efter diverse om och men och några missförstånd fram och tillbaka, tillbaka min B-uppsats från min handledare med lite kommentarer. Hon tyckte den var bra och kommer att bli färdig att läggas fram nästa vecka, efter några små ändringar. Topp!! Det känns jättebra faktiskt. Även om jag tyckt att det kändes bra när jag väl satt och skrev, så har jag inte vågat uttala högt att jag faktiskt kommer att bli klar före sommaren. Jag hamnade liksom lite efter i början när jag var sjuk länge och sådär, så jag hade ställt in mig på att kanske få lägga fram den i höst istället. Men hon tyckte den var bra som sagt, och även om jag själv tycker att den skulle kunna vara bättre så  kommer jag nog inte anstränga mig så mycket extra om jag inte måste. Det ska bli skönt att slippa ha det att tänka på i sommar. Dessutom är jag rätt less på den vid det här laget.

Idag har jag väntat på kommentarerna från handledaren, och under tiden ägnat mig åt att inte göra så mycket vettigt. Har i och för sig hunnit diska och städa en smula faktiskt. Sen traskade jag bort till stinsen och träffade mamma. Jag hittade en superfin blus som jag köpte i ren trots mot att jag snålat och sparat pengar så länge. Sen åkte vi hem till mamma och pappa och drack te, åt middag och drack te igen. Mamma fick en liten sjal i försenad morsdagspresent..

...igår, på mors dag, var vi nämligen på dop i Uppsala. Lilla Hannes skulle döpas och vi fick vara med =) Han verkade tycka att detta med att döpas inte var allt för behagligt, men kanske inte världens undergång heller. Lite gnäll, men ändå en ganska medgörlig liten kille. Just på dopet alltså. Hur det är till vardags får nog Maja och Olle svara på.. Väldigt söta och vackra var de i alla fall, hela familjen. Och fint väder hade de fått.

Vädret blev inte heller sämre på eftermiddagen. Det kändes lite tråkigt att behöva lämna lunchsällskapet för att åka till orkestern och ha årsmöte. Väl på plats beslutades det dock att mötet kunde hållas på altanen. Så det hela blev en väldigt trevlig tillställning med muffins och te, sol, och så småningom skugga, kyla och årets fyra första myggbett. Efter det dansade vi. Tyvärr fick vi veta att vi kommer att vara en man kort i baletten på spelningen på söndag. Och det är tråkigt, eftersom vi ju bara är en man. Resten är liksom kvinnor. Men det ska nog gå bra ändå.

Spelningen är på ett förhoppningsvis soligt djurgården, typ vid akvariemuseet, 13.30 på söndag. På spårvagnens dag =) Det blir bara fyra danslåtar, men orkestern spelar fint också kan jag tipsa om om någon har vägarna förbi djurgården. (Som om folk i allmänhet skulle ha det särskilt ofta =) )

Nu ska jag sova, och i morgon ska jag studsa upp ur sängen och hopsa iväg till skolan för att ta mig an de sista små ändringarna i uppsatsen. Sov gott!

Sommar?

Den stora frågan idag, när termometern visar fyra grader, är:  var det varmare på nyårsafton än den 16:e maj? Nyårsafton 2006-2007 är jag övertygad om att det var varmare än så här, då var det typ tio grader vid tolvslaget. I år minns jag inte riktigt, var det runt noll kanske?

För övrigt kan jag berätta att hemma hos mamma och pappa finns ett foto taget den 14:e eller 15:e maj om jag inte minns fel, för ett gäng år sedan, då marken täcks av ett par centimeter snö. Det blev visst sommar det året också vill jag minnas.

Stavmixer.

Har ni tänkt på att maj nog är den månad som går allra snabbast på hela året. Det har jag tänkt på. Det har säkert något att göra med att det är mycket som händer, många små helgdagar och födelsedagar, och dessutom börjar det bli varmt så man får för sig att hitta på en massa utomhus. Och så är det precis i slutet av terminen, vilket innebär en hel massa uppgifter som ska lämnas in, som gärna blir lidande av att det är så härligt ute att man knappast kan motstå att sola, gå promenader eller göra annat trevligt istället. Halva maj har redan försvunnit. Hur gick det till?

I helgen var det STORK. Alltså STudentORKesterfestival i Uppsala. Det kändes som att vara utomlands. Gassande värme, små trivsamma serveringar i alla gatuhörn och gångavstånd vart man än ville ta sig. En _massa_ konstiga människor i konstiga kläder som inte drog sig för att prata med vem som helst på det där sättet som vi i vanliga fall inte gör i Sverige. Och så dansade vi en massa, på torget mitt i stan till exempel. Ingen tyckte det var så konstigt, utan alla såg väldigt glada ut.

           

På väg genom stadsparken mellan två spelningar lät jag vår oerhört skräckinjagande spindel nosa lite i nacken på en kille som satt vid ett bord. Han blev inte så rädd. Attans.

Fler bilder finns på www.notini.se/stork08 om någon är intresserad. Naturligtvis är det Harald som tagit dem.

När jag vaknade i morse såg jag fortfarande röda kjolar innanför ögonlocken när jag blundade och välbekanta melodier ringde i öronen. Jag vaknade dessutom mitt i en dröm om att den här veckan gick så fort att jag inte märkte att jag fyllde år. Så nu vet jag i alla fall att jag ska komma ihåg att komma ihåg det. På söndag. Jag önskar mig en stavmixer så jag kan göra fler goda rotfruktssoppor. Det blir liksom godare när de är slätmixade.

I morgon väntar B-uppsatsen igen. Sov gott, det ska jag.