Tage Danielsson i trä

Helgen har varit en Linköpingshelg. Det är en sådan helg då man är i Linköping. Där bor man hos söta Karin, hälsar på söta Helen i den nya lägenheten på inflyttningsfesten som var anledningen till att just denna helg blev en Linköpingshelg, och umgås även en del med de andra söta, Moa som rest från Göteborg, Kristin som åkt från Örebro och Maria, som jag träffar alldeles för lite trots att vi faktiskt bor i samma hus. Till och med samma lägenhet. Och ändå äker vi till Linköping och umgås där. Det är ju lite lustigt kan man tycka.

Det var en mycket trevlig resa, trots att den var mycket kort. Ett par koppar te hann vi med iallafall. Och det är så skönt att känna det där att trots att det var så länge sedan vi sågs nu igen, så känns det som att vi aldrig varit borta från varandra. Vi kan ta vid där vi slutade senast. Fast vi borde förstås ändå ses oftare.

Sedan, på söndagsförmiddagen, åkte jag och Moa till Linköpings resecentrum, där hon skulle ta en buss och jag tänkt mig ta ett tåg. Tåget hade tyvärr inga biljetter till mig, så det gick dåligt. Jag fick vänta en och en halv timme istället, tills dess nästa buss mot stockholm gick. De tåg som gick senare var nämligen alldeles för dyra tåg för mig.

En och en halv timme traskade jag runt i Linköping, utan att egentligen komma nån vart. Det enda spännande jag hittade var Tage Danielssonplatsen, där en gubbe som förmodligen skulle föreställa Tage Danielsson stod. Han finns på bild på http://www.edu.linkoping.se/malfors/webpaper/svenska/Staden/Linkoping%20Fakta/celebsv.htm men var ganska mycket roligare i verkligheten. Jag tror att  jag hade hittat fler roliga saker om jag gått åt ett annat håll. Jag gick fel, helt enkelt.

Sedan spenderade jag mycket tid med att välja vilken tidning jag skulle köpa. När jag väl kom på bussen så satte jag mig bredvid en man i 30årsåldern (31 visade det sig senare) efter att ha frågat lite artigt om det var ledigt. Sedan pratade vi hela vägen, och jag läste ingen tidning iallafall. Han var trevlig. Men sedan när vi kom upp till Stockholm undrade han om vi inte kunde ses igen. Då blev jag lite irriterad. Varför kan man inte bara prata lite med okända människor och göra restiden lite mindre tråkig, utan att för den skull behöva "hålla kontakten" och grejjer. Om jag skulle försöka skapa någon slags vänskapsrelation med alla jag möter skulle det bli ohållbart efter mycket kort tid. Jag har redan problem med att hinna träffa alla som jag tycker om. Men det är klart, han kanske inte hade så många kompisar. Vad vet jag.

Nu ska jag skriva rent och skriva ut skoluppgifterna tills imorron. Jag tror jag gillar att vara student. Fast i fredags kväll var jag inte lika positiv. Alls. Jag tror det kan ta på tålamodet en del, det här med inlämningsuppgifter. Inte riktigt van vid det. Vilken himla tur då, att jag har en nästan alldeles egen Harald som är så bra på peptalk. Tack till honom. Nu känns det bra igen.

Så var det med det. Och i sängen ligger kattkompisen och vickar på morrhåren.

Hellre katt än ingen katt

Nu har jag börjat skolan. På riktigt. Det är fantastiskt spännande. Jag har fått en del nya vänner. Kan nog komma att trivas där i klassen tror jag. Vi har haft en och annan intressant föreläsning, och jag måste säga att det är jätteroligt att lära sig saker igen. Och det är intressant, till och med mer än jag vågat hoppas på. Vi har lärt oss lite om yttrandefrihet och tryckfrihet, nyhetsvärdering, vad som blir nyheter och varför, och idag gick vi igenom hur man skriver en bra rubrik, ingress och notis mm, vilket vi har i uppgift att göra tills på måndag. Det verkar inte alltför svårt, man borde klara det åtmonstone om man är det allra minsta skrivvan. Fast jag har inte försökt ännu, så jag är inte säker.  Däremot har jag under eftermiddagen idag skrivit (eller iallafall börjat på) en intrevju som jag gjort med en klasskompis, som också ska lämnas in på måndag. En sån där typisk Lära känna varandra och börja skriva lite smått-uppgift. Den uppgiften kändes svårare än att skriva notiser, och därför är jag lite nöjd över att jag faktiskt tog tag i den först. Hon som jag pratade med och intrevjuade var otroligt trevlig. Hon hade hittat Gud på universitetet. I Kalmar.  Det tyckte jag var lite roligt.

I allmänhet verkar det som att de flesta som går den här utbildningen är lite allmänskrivande, precis som jag. Om man frågar folk hur de hamnade just där, så börjar de allra flesta förklara hur de alltid gillat att skriva, dagbok när de var yngre, lite dikter och så vidare. Till och med romaner har jag fått höra om (inte utgivna än så länge då, men ändå). Det är lite roligt tycker jag. Skrivare är trevliga, säger min erfarenhet.. =)

Maria och Annika har åkt hem till Annika. I vanliga fall är jag inte så mycket för ensamhet. Nu gör det inte så mycket. Ska försöka få nåt gjort nu, och sen åka hem till Harald. Då kan det till och med vara skönt att vara ensam några timmar innan. Just när jag vet att det bara är några timmar liksom. Och så är ju Lady här. Hon är väldigt bra, hon tar hand om oss. Hellre katt än ingen katt, som man brukar säga.

Ny

Jag har sagt att jag skulle testa skriva lite, sådär bloggande som alla gör. Men inte förrän jag slutat jobbet. På jobbet satt jag alldeles för mycket framför datorn ändå. Nu har jag slutat jobbet. Men jag minns inte länge vad det var jag tänkt skriva.
Fast jag måste skriva ett inlägg ändå, så jag ser hur det ser ut! =)

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!