På äventyr över helgen.

Idag har det varit en dag av tvättande och diskande. Jag har fortfarande inte strukit min blus, som jag tänkte. Hittills har det här med sommarlov varit en ganska stillsam sysselsättning. Jag har hunnit med att sova för mycket, att känna att jag är trött, känna av diverse värk i rygg och knän och sånt och dessutom har jag hunnit pyssla, sitta i solen och titta lite på fotboll. Nästa vecka tänkte jag ta tag i att träffa alla som jag vill hinna träffa också.

Men först, en helg på anda sidan östersjön. Imorgon eftermiddag tar vi båten över till Helsingfors. Därifrån kör vi ett gäng mil mot nordöst typ, till ett litet ställe som jag inte minns vad det heter. För hoppningsvis hinner vi fram i tid till min kusins bröllop. Det ska bli väldigt spännande. Jag har aldrig varit på ett bröllop där merparten talar ett språk jag inte förstår. Men jag känner i alla fall en hel del av gästerna. Harald ska också få följa med, och han känner däremot ingen. Det hela känns lite som ett äventyr.

Min största oro är att jag ska sviimma av syrebist. Klänningen jag tänkte ha på mig är jättefin, men sitter liiite väl tight. Ungefär så att jag kan andas med halva lungorna. Och ändå har den varit hos skräddaren en vända, han la ut den typ två centimeter. MEN jag har lyckats hitta ett snyggt cerise-lila band att ha i midjan, och ett nagellack som matchar =) så då måste det ju vara värt det... (?)

Som avslutning, några bilder från förra veckan på världens bäste student, som för tillfället håller tummarna för Sverige på plats någonstans nere i europa.. (alltså han är där fotbollen är. Jag är inte tillräckligt insatt för att veta vilken stad som är vilken;)




Stilig student och stolt syster < stilig student och stolt syster


Och tårtorna, ja det blev en någon form av moussetårta, och en typ prinsesstårta i form av en mössa.


Sommarlov.

Igår hade jag sista skoldagen för terminen. Vi opponerade på varandras uppsatser. På ett ganska snällt sätt, mer beröm än kritik nästan. Jag fick några tankvärda synpunkter, så det känns nästan som att uppsatsen skulle kunna bli bra om jag orkade lägga ner en vecka till nu. Frågan är om jag orkar det. Jag är väldigt trött på den vid det här laget, och skulle helst inte se den igen. Samtidigt så vore det ju kul om det blev bra, nu när jag ändå lagt ner en massa tid. Fast jag känner ju mig själv, har jag någonsin gjort mer än jag behövt? När man kan lata sig och ha sommarlov istället?

Sommarlovets första dag kommer att användas till att baka tårta till världens bästa bror som tar studenten imorgon. Mamma kommer och hämtar mig snart, så ska vi åka och handla. Och sen ikväll, när resten av klassen också haft sin opponering, så ska vi ses i en park och säga hej då. Det blir roligt, men också tråkigt eftersom det inte är alla som kommer tillbaka efter sommaren.

Nu ska jag skriva handligslista och packa lite grejjer innan mamma kommer. Och klura ut vad det blir för tårta. Moussetårta med exotiska frukter, låter det studentigt?