Nyårsfirande

Årets nyårsfirande var en mycket trevlig tillställning. Det verkade alla på platsen tycka. Trevligast av allt var alla snälla människor, och så var det roligt att dansa väldigt väldigt mycket.

Morgonen efter hade jag ont i hela nacken. Jag trodde först att jag sovit snett eller så, men framåt eftermiddagen började jag känna igen känslan. Det händer då och då att jag har sådär väldigt ont i nacken, ofta just efter fester hemma hos Jocke och Fia, där vi var på nyår. Det gör liksom ont i hela nacken och axelpartiet, inte bara ena sidan som det gör när man sovit snett. Orsaken till värken, har jag kommit fram till, är att jag dansar liksom.. med huvudet? vilket gör att jag får svår träningsvärk i nacken. Fråga inte, jag har inte vågat kolla på mig själv. Men roligt var det. Och ont gjorde det efteråt =)

Jag tycker om fyrverkerier om de håller sig på sin kant, och det ska helst vara en kant tydligt åtskild från kanten där jag står. I år höll de sig på precis lagom avstånd, så jag tyckte om dem. Det blir ju liksom festligare med sådana.


Vilken del av nyårsfirandet tycker du är viktig? Vilken bit skulle du inte kunna plocka bort? Till exempel fyrverkerier, skulle det kunna bli samma sak utan dem, eller skulle det inte bli något riktigt nyårsfirande då?


Fyrverkerier är ju faktiskt livsfarliga, men trots det vill inte många människor förbjuda dem (enligt tidningarna, jag vet inte hur noggranna deras undersökningar är i och för sig). Och på sätt och vis håller jag med om att det skulle bli tråkigare. Fast jag skulle inte ha något emot att förbjuda vanliga människor att ha dem, och låta speciellt ansvariga sköta skjutandet istället. Men varför är det så svårt att sluta helt med något som är både farligt och faktiskt helt poänglöst?